Acai – världens nyttigaste hälsobär?

Har du hört talas och Acai-bäret? Jag var ovetandes fram till igår då jag hos Olsson & Söner i Östermalmshallen stötte på världens nyttigaste bär i juiceform. Antioxidanter i hög koncentration är eftertraktade och Acai-bäret sägs ha världens högst uppmätta koncentration av antioxidanter. Halten anthocyaniner är 3-6 gånger så stor som i blåbär och om man jämför Acai med juiceprodukter från mangosten har Acai 6 gånger mer antioxidanter. Juicen innehåller även fibrer, protein, Omega 3, 6, 9, kalcium, zink, fosfor m m.

Detta nyttospäckade bär växer 20 meter upp i Acai-palmen i Amazonas djungel och liknar blåbär. Lokalbefolkningen har ätit Acai-bär i generationer och legenderna kring dess hjälpande kraft är många. Enligt uppgift är Acai-bärets kraft känd världen över och hjälper mot allergier, depression, fibromyalgi, psoriasis, huvudvärk, hjärtproblem, muskel- och ledvärk m m.

Jag är vanligtvis ganska skeptisk mot undergörande medel och saliggörande preparat. Blev ändå lite intresserad och blotta tanken på att övermanna vintertröttheten, bli piggare och få hjälp med både det ena och det andra lockar. Kostar runt 300 kr för 1 liter, kan vara värt att prova.

Hörde att man hade sålt slut på hela lagret på nolltid så jag får vänta tills nästa laddning kommer hem. Avlägger rapport när jag har provat (pigg & nyfrälst??)
Vill du prova? Handla hos Olsson & Söner i Östermalmshallen, vackraste grönsakshandlaren med hallens trevligaste personal och bästa service.

acai_olsson_soner1

6 thoughts on “Acai – världens nyttigaste hälsobär?”

 1. Hej Mia!

  Utav en ren (positiv) slump så hamnade vi på din blogg och det var verkligen trevlig läsning. Det är vi, Acaiplanet, som är leverantör till Östermalmshallen. Vi producerar denna produkt själva i Brasilien och håller på att lansera oss här i Sverige bla.
  Så vi ville bara tacka för ditt fina inlägg och säga att du gärna får höra av dig om du vill veta mer eller rent av skulle vilja samarbeta med oss i någon form 🙂

  Mvh
  Jan-Erik

 2. Hej!
  Jag är jätteintresserad av att köpa açaí-bär. Säljer ni möjligen hela färska eller frysta bär eller vet ni vart man kan få tag på dem?
  Spännande att komma i kontakt med er som leverantör, har hört att er dryck gått superbra – grattis!

  Vi kan väl höras av och se om vi kan samarbeta i någon form?

  Många hälsningar & trevlig helg
  Mia

 3. Hej !

  Vi åker till Stockholm på Torsdag och stannar till lördag. Vi skall bla ha provsmak i Sigtuna Hälsokost. När det gäller färska bär så ka ingen ta ut dom ifrån Brasilien. Frysta bär innehåller lite mindre näring. Vår dryck är nog det renaste och så nära källan som möjligt. Kanske kan vi träffas en liten stund ? Hör av dig om du har tid ?

  Vänligen
  Roland Nilsson
  Acaiplanet
  0766-261573

 4. Acai är supergott! Har faktiskt varit nere i Brasilien och ätit färska bär..mums! Här i Sverige får vi ju nöja oss med frysta produkter/pulver etc. Men dom hälsosamma egenskaperna är lika bra för det. Har inte blivit förkyld något sen jag regelbundet började äta Acai!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *