Amarone-marinerad oxfilépasta

En lyxig fredagspasta med oxfilé (eller kalvfilé) marinerad i Amarone. Drick en god Valpolicella till!

oxfilepasta

4 pers

Ingredienser
700 g färsk tagliolini eller linguine-pasta
700 g oxfilé
8 st schalottenlök
1 vitlöksklyfta
5 dl creme fraiche (kokbar)
10 st champinjoner
salt
peppar
1 msk soya

Marinad
3 dl Amarone-vin
en näve färska salvia-blad
2 msk flytande honung
1/2 dl olivolja (Villa Zottopera Rosso eller Svevo)
1 msk havssalt (eller flingsalt)
1 msk färskstött svartpeppar (använd gärna Tasmanie ur Gérard Vives´kollektion)

Gör så här

Blanda samman ingredienserna till marinaden.
Skär köttet i mindre bitar.
Lägg kött och marinad i en plastpåse eller bunke och se till att allt kött vilar i marinaden.
Låt dra i kylskåpet i en timme eller mer (gärna mer).

Koka upp vatten till pastan.
Skala schalottenlöken och dela dem i två delar.
Hacka vitlöken.
Dela champinjonerna i större bitar.
Bryn köttet men låt det inte bli genomstekt.
Stek lök och vitlök med köttet.
Stek champinjonerna för sig.
Häll creme fraichen i pannan med lök och kött.
Blanda champinjonerna med övriga ingredienser.
Häll i soya.
Salta och peppra efter smak.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Blanda pastan med oxfiléblandningen.
Ringla lite olivolja över varje portion (om du serverar på tallrik).
Servera med en ruccolasallad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *