Årets Kock 2011

Den 3 februari avgörs finalen av Årets Kock 2011, SM i professionell matlagning. Tävlingen hålls i Globen där sex kockar tävlar om Sveriges mest prestigefyllda kocktitel.

De sex finalisterna ska på fem timmar laga två tävlingsrätter. Den första rätten skapas utifrån en hemlig råvarukorg. Den andra uppgiften är att skapa en modern restaurangrätt utifrån huvudråvarorna två hela lammstekar med ben och en benfri lammtunnbringa, levererade av Anna och Bertil Gabrielsson på Fårö Lansa. Rätten måste också innehålla minst en ekologisk mejeriprodukt, förutom ekologiskt smör.

Finalisternas starttider:
08.00 Tomas Diederichsen, Ulfsunda Slott, Bromma
08.15 Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, Stockholm
08.30 Filip Fastén, Le Rouge, Stockholm
08.45 Jakob Lells, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör
09.00 Robert Hedman, Hufvudsta Gård Mat & Möten, Solna
09.15 Klas Lindberg, Klas Lindberg Mat & Vin, Hägersten

Sista tallriken lämnas till juryn kl 14.15. Årets Kock 2011 koras ca kl 16.00.Tema
Temat för Årets Kock 2011 är Hem till gården. Med det vill Årets Kock uppmärksamma betydelsen av ett nära samarbete mellan restaurangen och gården – mellan kocken som lagar maten och bonden som producerar råvarorna. Under temat vill Årets Kock också lyfta råvarans betydelse och matlagningen som genuint hantverk, i modern tappning.


De tävlande:


Tomas Diedrichsen, Ulfsunda Slott, Bromma (Foto: Håkan E Bengtsson)


Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, Stockholm (Foto: Maria Granholm)


Filip Fastén, Le Rouge, Stockholm (Foto: Maria Granholm)


Jakob Lells, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör (Foto: Håkan E Bengtsson)


Robert Hedman, Hufvudsta Gård Mat & Möten, Solna (Foto: Håkan E Bengtsson)


Klas Lindberg, Klas Lindberg Mat & Vin, Hägersten (Foto: Maria Granholm)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *