Balsamico- & tonkamaränger

Maränger är ju vansinnigt söta, lite för söta i min smak. Jag smaksätter därför mina maränger, de blir vackra och får en annorlunda och spännande smak med lagrad balsamico och tonkaböna.

maranger

ca 40 st

Ingredienser
3 äggvitor
1 dl socker
2 msk lagrad balsamico (använd gärna Verrini Munari´s 7-åriga Oro, köp i min e-butik Olivoljor.se eller i utvalda delikatessbutiker)
1 tonkaböna (finns i min e-butik Olivoljor.se eller hos poivre.se)

Gör så här
Sätt ugnen på 125 grader.
Häll äggvitorna i en torr och ren skål.
Tillsätt 1/3 av sockret och vispa till ett hårt och vitt skum.
Vänd försiktigt ned resten av sockret.
Dela blandningen i två olika skålar.
Riv tonkabönan fint.
Blanda hälften av marängblandningen med den rivna tonkabönan.
Blanda resten med balsamicon.
Klicka eller spritsa till maränger på smord plåt eller bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter i 125 grader (varmluft 100 grader).

One thought on “Balsamico- & tonkamaränger”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *