Grillad ananas med citron- och kokoskesella serverad med vaniljglass och 7-årig balsamico

Henrik Lööv har skapat även denna lätta och goda dessert.
Grillad ananas är så gott och blir ännu godare med kokoskesellan som tillför lite syra – och så glassen till med den ljuvliga balsamicon från Verrini Munari som får alla andra råvaror att visa sig från sin bästa sida…

grilladananas

4 pers
400 gr ananas

2 dl kesella
½ dl Mancino Citron-olivolja
1 dl kokos
4 tsk Verrini Munari, 7-årig balsamico
vaniljglass
Rosta kokos i torr panna.
Blanda samman kesella, halva mängden kokos och citronolivolja.
Skala och ta bort stocken i mitten, dela ananasen i 4 bitar.
Grilla ananasen på hög värme tills den har fått lite ränder.
Lägg upp den grillade ananasen på tallrikar och toppa med kesellablandningen.
Gör en äggformad kula av glassen med en sked och ringla lite balsamico över.
Strö resterande rostad kokos över rätten.
Servera direkt.
ips: Gör ananaschips och servera till.
Skiva en tunn bit av ananasen och torka i ugnen i 5 timmar i ca 50 grader.

Gör så här

T

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *