Grillat ÄR godast

I förra veckan bjöd Viking Sun till grillfest. Grillens mästare Paul Svensson hanterade utvalda delar kött från små producenter, bland andra Nibble Gård. Vid hans sida fanns köttexperten Lasse Sandström från Sandströms Kött som även assisterade vid grillen.

Fondbergs försåg oss med matchande, njutningsfyllda drycker till det grillade.

Paul Svensson in action.

Paul serverade grymt kött, mört och saftigt och högrevsbitarna var gudomligt läckra. Kolla in hans grillkonster i den nyutkomna boken Paul grillar. Innehåller en massa härliga grillrecept, praktiska tips och finfina bilder som gör dig sugen på att slita fram grillen året runt.

Peter Streijffert bakade urgott bröd, han bjöd på flera olika sorter och använde jäskorgar från Viking Sun. Min favorit var brödet med solroskärnor, linfrön och pumpafrön, yummie…

Vad är väl ett rykande färskt bröd utan sin olivolja? Till brödet bjöds gästerna fyra olika gårdsproducerade olivoljor från OliOli. Favoriterna var Villa Zottopera Rosso från Sicilien och spanska Merula. Oljeintresset var stort så jag och min vapendragare Lotta var fullt sysselsatta med att snacka om och bjuda på olivolja.

Peter berättar varför man får ett mycket bättre resultat när man använder jäskorg vid brödbak.

Kvällens hjältar vid grillen. Tänk att högrev kan smaka Wagyu!

Dagen blev till kväll och var en av de där då man inte riktigt vill gå hem. Flera gamla fina bekanta och många nya roliga. Stort tack till Johan och Gunilla plus deras trevliga medarbetare för en superlyckad och smarrig grillfest!

2 thoughts on “Grillat ÄR godast”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *