Kär i Buco Nero

De är inte många men de finns. Ställena som aldrig gör dig besviken utan tvärtom ger mer än väntat varje gång. Buco Neros Italieninspirerade meny är sådan att du kan blunda, peka och vart du än hamnar blir det fullträff. Enkla, vällagade rätter som bara skriker “Ät mig!” och får mina små smaklökar att förväntansfullt ställa sig i redoläge.

Kl 11 är en bra tid att anlända för lunch. Kommer du 20 minuter senare ringlar kön längs gången upp till entrén ända upp till dörren. Ingen som ätit en av restaurangens bättre luncher kan undra varför, för en knapp hundring får man osannolikt mycket bättre mat än på syltan på hörnet (ospecificerat) som skamlöst tar samma peng för oätligt skräp. Ständigt lika förvånad över kvalitetsskillnaden.

Sist på Buco Nero var lunchen oslagbar. En saftig och smakspäckad kyckling med tärnad stekt potatis, lök, bacon och haricots verts. Så enkelt men himmelskt gott!

I kväll hände det igen, blev åter glatt överraskad och lite förälskad. I glatt och trevligt bemötande, bra service, vällagad pasta och en ljuvlig dessert.


Fusilli Napoletani all ́arrabbiata con salsiccia di agnello. Pasta med t
omat, spansk peppar, lammkorv och rostad paprika.


Capellini ai gamberi. Jätteräkor, persilja, spansk peppar, vitlök och vitt vin.


Tortino di Ciocciolato. Varm chokladbakelse, citronsorbet, citronkräm, olivolja, flingsalt.

En våt dröm på ett fat. Ett gaffelstick i chokladbakelsen och innehållet rinner ut, precis så där lagom mycket, som chokladfärgad lava som sakta sipprar fram och doftar helt underbart. Citronsorbeten och citronkrämen är perfekta till och själv är jag i sjunde himlen för det är så vansinnigt gott att jag egentligen bara vill ha en till. Nästa gång… Fast spana in desserterna och säg att du inte vill ha dem alla – Tiramisu, Pesche alla melba con maglia, Tortino di Ciocciolato, Pannacotta, Misto di Formaggi, Sopresa di Mele. Låter det som ljuv musik även i dina öron? Känner att det blir ett snart och kärt återbesök.

Upptäck dem du också!

Buco Nero
Roslagsgatan 4
113 55 Stockholm
Tel:
08-22 19 35
www.buconero.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *