Ljuvlig lax på Carl Michael

För en tid sedan var vi på Carl Michael ute på Djurgården. Har inte varit där sedan Roland Persson med son tog över men måste ju prova.

Läget är ju lite halvknepigt mittemot Grönans stora ingång men väl inne i restaurangen hörs inget av tivoliröjet mittemot.

På Carl Michaels meny blandas svenska klassiker som blodpudding, kåldolmar och köttbullar med mer innovativa inslag, som de rätter vi väljer.

cmsparris

Tysk vitsparris med enrisrökt lax & äggröra. Sparrisen var ljuvlig (det var sparrissäsong vid vårt besök), laxen kom in kallrökt och serverades med forellrom, stekt kavring och äggröra.

Den här rätten lägger jag till min lista över vad som skall ingå i min sista måltid. Så överjordiskt perfekt i varje del, mjäll vitsparris som ihop med laxen och äggröran bara smälte i munnen. De små stekta kavringsmulorna som topping var utsökta och med lite finhackad gräslök och dill var denna anrättning något av det bästa jag ätit – någonsin. Enkelt men perfekt.

cmlax

Den brödkryddade laxen var bara snäppet under i smaksensation. Serverades med antingen grym potatispuré eller ångkokta spänstiga primörer. Vi tog en puré och en grönsaker och delade, båda var lysande. Laxen, inlagd i stötta brödkryddor och grillad i ugn kom med fänkål på toppen. Helt makalös konsistens på hela rätten, smakerna känns svenska och klassiska men med en ljuvlig touch.

Ett besök rekommenderas varmt. Personalen är trevlig och vänlig, vissa av dem känns igen från Berns.

2 thoughts on “Ljuvlig lax på Carl Michael”

 1. Jag var på restarangen nu den 4 oktober 2009 och åt denna lax. Nu på en tunn skiva kavring och strimlar stekt kavring på toppen. Guddomligt god. Så välbalanserade smaker! Bland det bästa jag ätit.
  Wallenbergaren till huvudrätt var också fantastiskt god. Detta tillsammans med en serviceinriktad personal är värd allt beröm! Inberäknat även personalen i det synliga köket. En restaurang värd allt beröm! Så lagom och inget överdåd. Blir fler besök trots det en aning udda läget.
  Mats Eriksson

 2. Visst var den grym!!

  Man ville aldrig att den skulle ta slut…
  Kan tänka mig att Wallenbergaren är bra också.
  Kul med krogar som verkligen levererar 🙂
  Mia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *