Lyx på låda

Fick du en gift bag vid Grammygalans 50-årsjubileum i L.A, tillhör du det svenska kungahuset eller kanske Japans kejsardöme har du haft förmånen att få njuta av Emanuel Andréns superlyxigt praktfulla konstverk i form av världens läckraste och mest bedårande praliner.

Få är lika passionerade i sitt hantverk som Emanuel och när jag besökte honom och chokladtillverkningen i Lilla Edet insåg jag just hur intensiv och innerlig hans passion är. Pralinerna i Evolution-serien saknar svenskt motstycke, de är handmålade, tillverkade med stor omsorg och av de bästa råvaror -och de är helt underbara…

År 2005 korades Emanuel till Årets Konditor och 2006 erövrade han tillsammans med Svenska Kocklandslaget silvermedaljen i Culinary World Cup i Luxembourg.
Förra året blev Emanuel Andréns specialdesignade praliner utvalda att som första svenska lyxprodukt ingå i den prestigefyllda gift bag som delades ut under Grammygalan i Los Angeles.

 

Brun pralin: Cigarr, Zino Platinum, matchad med mörk rom och mörk choklad, eldig tabasco och ett uns salt.
Röd pralin: Bollinger champagne i krämig vit chokladtryffel fylld av en fruktgelé på vilda jordgubbar.
Gul pralin: Len, kryddig Appleton Estate VX mörk rom med krispiga karamelliserade bitar av kakaobönor och mörk choklad.
Blå pralin: Jamaicanskt kaffe med fruktig sötma av mörk choklad från Karibien fylld av en len cognacslikör.

Läs mer om Emanuel Andréns exklusiva hantverk och var du kan hitta hans unika praliner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *