Marqués de Valdueza är utsedd till Spaniens bästa Extra Virgin olivolja

Marqués de Valdueza har blivit utsedd till Spaniens bästa Extra Virgin olivolja i kategorin “Fruity Mature” (skörd 2010-2011) av Departementet för Miljö-, Landsbygds- och Marina frågor.
Priset delas ut årligen och anses av experter vara Spaniens mest prestigefyllda pris och en av världens mest betydande utmärkelser.

Marqués de Valdueza (Alonso Álvarez de Toledo y Urquijo) har redan från början valt en mycket tydlig väg. Familjens enda mål har varit att uppnå högsta möjliga kvalitet. Under åren har familjens olivolja blivit en kvalitetsreferens, både i Spanien och i de över 20 länder där oljan saluförs har man erhållit stort erkännande både från experter och konsumenter. Denna utmärkelse bekräftar och förstärker Markisens engagemang för kvalitet.

Oljan produceras på Marqués de Valdueza´s gård i närheten av Mérida där han har sin egen olivlund (olivsorterna: Morisca, Arbequina, Picual, och Hojiblanca) och produktionsanläggning vilket är helt i enlighet med konceptet “gårdsproducerad Extra Virgin olivolja”. Varje steg i odlingen och framställningsprocessen kontrolleras och enorm vikt läggs vid bevarandet av miljön. Odlingen sker endast med metoder som respekterar naturen. Gården är också platsen för Marqués de Valdueza´s vinodling där samma filosofi efterlevs för att producera viner av hög kvalitet.

Marqués de Valdueza är en Extra Virgin olivolja som kännetecknas av en intensiv oliv-fruktighet med en blandning av gröna och mogna toner. Det förekommer ett lätt aromatiskt inslag av äpple och grön tomat, nyklippt gräs och grön mandel med tydligare toner av mogen mandel och frukt. Smaksensationen är söt och en aning pikant, mycket välbalanserad med en lång, ihållande eftersmak.

(pressmeddelande från Marqués de Valdueza)

Läs mer om Marqués de Valdueza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *