Medvind för 50 Kvadrat Visby

Grattis till Fredrik Malmstedt och 50 Kvadrat som nyligen tilldelats utmärkelsen Årets Fyrfota Gastronomi 2012 och Årets Unga Kock 2012 (Luqaz Ottosson).

Utmärkelsen Årets Fyrfota Gastronomi delades ut på White Guide-galan och premierar en restaurang som med fokus på köttråvarans kvalitet och karaktär i allt från uppfödning, slakt, beredning och tillagning gör Sveriges karnivorer extra lyckliga.

Motiveringen löd “För att arbeta med lokalt uppfödda djur i en kreativ gastronomi som tar vara på djurens alla ädla och mindre ädla delar och lyfter fram de olika detaljernas bästa egenskaper – samt för sitt engagemang i uppfödning och marknadsföring av lokalt kött.”

Pawel Petersén, Fredrik Malmstedt & Luqaz Ottosson


Luqaz Ottosson från 50 Kvadrat vann titeln Årets Unga Kock 2012. Tillsammans med 5 andra finalister lagade Luqaz en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med torskrygg och rostbifflock som obligatoriska ingredienser. Tävlingen är öppen för kockar under 27 år verksamma på restauranger anslutna till Chaîne des Rôtisseurs. Segraren går vidare till världsfinalen i Berlin den 14 september.

Luqaz Ottosson är Årets Unga Kock 2012


På andra plats kom Oskar Gunnarsson från Djuret och på tredje plats Cecilia Kvist från Restaurang GQ i Stockholm.

Följande kockar deltog i årets final:
Johan Backeus, LUX, Stockholm
Ida Eriksson, Scandic Anglais, Stockholm
Oscar Gunnarsson, Djuret, Stockholm
Cecilia Kvist, restaurang GQ, Stockholm
Luqaz Ottosson, 50 kvadrat, Visby
Max Westerlund Inazawa, Pontus by the sea, Stockholm.

Vi gratulerar – extra mycket eftersom OLIOLI har ett samarbete med 50 Kvadrat och Köttbutiken. 50 Kvadrat använder våra produkter i köket och Köttbutiken vår olivolja och balsamico i sin tryffelvinaigrette.

50 Kvadrat
Köttbutiken Visby

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *