Mustigt måste – Ramen Ki-Mama

Skräms inte av menyernas sunkhakskänsla, ett slags inplastad samlar-/visitkortspärm med bilder som sett bättre dagar. Är du sugen på japanskt är Ramen Ki-Mama helt klart ett utmärkt val för det är riktigt, riktigt gott.

I köket kan man sina grejer, 100-165 kr för en rätt som är så vällagad, god och generöst portionerad är inte bara ett kap, det är besöksplikt!

Min Wantanmen, nudlar i soyabuljong med räk- och fläskfärsknyten och purjolök, var enorm. Orkade nästan allt trots en väl tilltagen skål som först verkade avsedd för två. God och mättande, buljongen var lysande och den heta röran till perfekt.

Chirashi-don, rå tonfisk, lax, red snapper, svärdfisk, forelllrom och äggula på risbädd. Även dessa av mastodontstorlek och väl stora för att orka hela.

Ofta försöker jag övertyga mig själv att sake ju hör till när man äter japanskt, klart jag också skall ha sake. Påminner mig också varje gång efteråt att nej, det inte är min grej. Inte gott och absolut inte nödvändigt.

På Ramen Ki-Mama dricker du japanskt öl, Kirin eller Asahi. Ett par röda och ett par vita samt päroncider finns också på dryckeslistan.

Somriga, iskalla drinkar på Brasserie Godot. Drew Berrymore är precis i min smak – smultronvodka, crême de fraise, lime, jordgubb, hallon, råsocker och krossad is – en av sommarens bättre.

Senare, någonstans i Gamla Stan. Lyckad utekväll, 25 grader vid 24.00, glatt sällskap trots lång promenad i höga klackar – vad mer kan man begära 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *