Nya Olivoljeguiden av Johan Blanche

Johan Blanche har en stor passion för smakernas värld. Han har under många år arbetat med att inspirera och hänfört ta oss med på smakresor vid föreläsningar och provningar av mat & dryck.

Johan kommer nu ut med en ny version av Olivoljeguiden. I denna nyproducerade guidebok finns allt du behöver veta om olivolja.

Första delen består av fakta om historia och traditioner, tillverkningsprocesser och ursprungsområden. I den andra delen beskrivs de flesta olivoljor som finns på den svenska marknaden med användningstips och smakpoäng. Du slår enkelt upp din olivolja och får tips på vilken du skall välja vid nästa inköp.

De vackra bilderna som är tagna av fotografen Lena Granefelt får dig att längta till olivlunden och till de underbara smakupplevelser olivoljan ger.

Olivoljeguiden är en initierad guide inom olivoljans värld och en praktisk handbok när du skall välja olivolja på butikshyllan – en trevlig present till matmedvetna vänner.

Som Johan säger: ”Oliven har en nästan magisk förmåga att hämta energi och smakkaraktär från sin växtplats, det gör den unik som nyttigt fett i köket.”

OLIOLI’s olivoljor finns med i guiden, läs vad som skrivs om dem – köp Olivoljeguiden i vår e-butik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *