Pontus! vinner Gulddrake för Årets fynd

Årets Gulddrakenvinnare är korade. Pontus! vann kategorin Årets fynd för sitt utomordentligt sympatiska drag att erbjuda sina gäster halva priset på maten för den som hinner lämna bordet före kl 19.15 eller sätter sig till bords efter kl 22 fram till stängning. Vi gratulerar – välförtjänt och helrätt. Dessutom får man fantastisk mat till fyndpris från ett av stans bästa kök!

Underbara fishcakes i Pontus! Seafood Bar

Motivering: “Att få äta anklever är ingen mänsklig rättighet men att göra gourmetmat tillgänglig även för dem utan fett representationskonto är något Krogkommissionen gillar skarpt. Pontus! Birdie nam nam-erbjudande, med halva priset på mat för tidiga och sena gäster, är nästan för bra för att vara sant.”

Det håller vi verkligen med om. Pontus! är dessutom en av de krogar som låter gästen ta del av sänkningen av restaurangmomsen. Hur bra kan det egentligen bli? Boka bord och se själv.
Psst: köket hyser även en aspirant på Årets Kock-titeln. Leo Frodell tävlar i Årets Kock den 25/1. Hejaheja!

Pontus!
Brunnsgatan 1
111 38  STOCKHOLM
Tel: 08-545 273 00
www.pontusfrithiof.com

Övriga Gulddraken-vinnare

Lyx: Gastrologik
Motivering: “Gastrologik har lyckats skapa receptet för en riktig guldkrog. Här bjuds gästen på sagolikt genomtänkt matlagning i toppklass, ett precist och proffsigt bemötande och mycket hjärta. Gästen står i centrum och bjuds på en krogupplevelse som är enastående i minsta detalj.”

Gastrologik
Artillerigatan 14
Stockholm
Kökschefer: Jacob Holmström och Anton Bjuhr
Tel: 08-662 30 60
www.gastrologik.se 

Bar: AG
Motivering: “Att Stockholms bästa bar 2012 serverar utmärkta cocktails är självklart. Men i baren på AG har man tänkt längre än så. Här matchas drycken i glaset med perfekt plockmat, så att barbesöket blir mer än bara drinksnobbism. Här vill vi alltid börja vår kväll och allt för ofta, aldrig gå hem.”

AG
Kronobergsgatan 37
Stockholm
Restaurangchef: Klas Ljungquist
Kökschef: Johan Jureskog
Barchef: Eric Duarte Martins
Tel: 08-410 681 00
www.restaurangag.se

Mellan: Chez Betty
Motivering: “Chez Betty är ett ställe att bli lycklig på. Denna lilla kvarterskrog är sensationellt bra och vi förförs av såväl rustika kötträtter och nygräddade pizzor som av den rara entusiasmen och en befriande avsaknad av manér. Magi från Medelhavet!”

Chez Betty
Roslagsgatan 43
Kökschefer: Linus Ahlstedt och Mikael Gröndahl
Tel: 08-29 22 93
www.chezbetty.se 

Budget: Blue Light Yokohama
Motivering: “På Blue Light Yokohama kombineras avslappnad stämning och snabbmatselegans med omsorgsfullt tillagade råvaror. Dessutom till finfina priset. Varje detalj, från misosoppa till sake, sitter på plats och på denna nyöppnade lilla pärla serveras japansk mat när den är som bäst.”

Blue Light Yokohama
Åsögatan 170
Stockholm
Ägare: Lars T Andersson och Tom Ishiodori
Tel: 08-644 68 00
wwww.bluelightyokohama.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *