Semlor med mandelcréme på sicilianska mandlar

Byt ut mandelmassan mot vår mandelcréme med sicilianska mandlar. Gillar du en lite fastare semla med mindre luft i är Karlsbaderbullen perfekt.
Fyll bullen med rikligt med mandelcréme och grädde. En riktig höjdarsemla!

Recept på Semlor med mandelcréme
Köp Convivia mandelcréme

Semlor med mandelcréme

6-8 semlor

1 burk Conviva Mandelcréme
3 dl vispgrädde
florsocker

Karlsbaderbullar
ca 20-25 st beroende på hur stora du vill ha dem. Frys ned de bullar som blir över.

Ingredienser
100 g smör
2 dl mjölk
25 g jäst
1 krm salt
1 dl socker
4 äggulor
ca 7 dl vetemjöl

Pensling
1 ägg

Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader (varmluft 225 grader)
Smält smöret.
Tillsätt mjölken och ljumma till 37 grader.
Smula ned jästen i en degbunke, häll på lite av degspadet och rör tills jästen är upplöst.
Häll på resten av degspadet.
Arbeta i salt, socker, äggulor och mjöl (spar lite till utbakningen)
Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunkens kanter.
Täck degen med lite mjöl.
Lägg på en bakduk och jäs degen till dubbel storlek.

Arbeta samman degen i bunken.
Ta upp den på mjölat bakbord och knåda den med resten av mjölet till en lägg och smidig deg.
Dela degen i jämnstora bitar.
Forma dem till släta runda bullar.
Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper.
Jäs under bakduk till knappt dubbel storlek.
Pensla med ägg.
Grädda mitt i ugnen i ca 5-8 min.

Låt bullarna svalna.
Vispa grädden.
Mandelcrémen skall vara rumstempererad så den är lätt att skopa i bullen.
Skär av lock på bullarna.
Fyll med mandelcréme.
Spritsa eller klicka i grädden.
Lägg på locket och pudra över florsocker.
Njut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *