Melker Anderssons konceptkrog Smak på Restaurangen har sedan starten -99 lockat många smaksugna gäster. Igår firades 10-årsjubileum tillsammans med inbjudna gäster.
Kvällen till ära presenterades varje års favoritsmak med tillhörande dryck. Briljant idé – snyggt, välorganiserat, generöst och gott. Vid tio olika “stationer” jobbade personalen för högtryck och levererade en smakresa fylld av suverän mat och dryck.
Favoritsmak år 2008 – Parmesan
Favoritsmak år 2007 – Ingefära
Favoritsmak år 2006 – Kapris
Favoritsmak år 2005 – Citron
Favoritsmak år 2004 – Dragon
Favoritsmak år 2003 – Mynta
Favoritsmak år 2002 – Pistage
Favoritsmak år 2001 – Koriander
Favoritsmak år 2000 – Enbär
Favoritsmak år 1999 – Cashew
Mina favoritsmaker: kantarellrisotto (Parmesan), Wallenbergare (Enbär), Vitello tonnato (Kapris), citrussstrutar (Citron).
Kantarellrisotto.
Vitello tonnato med tomat och kapris.
Wallenbergare (dålig bild men ack så god…)
Citrusstrutar med löjrom.
Favoritsmak år 2009 – ??? Wasabi, gruyére eller kanske ruccola – besök Smak på Restaurangen och fall för din favorit.
Kökschef Jonas Svensson hade järnkoll kvällen igenom och bjöd tillsammans med Melker och resten av gänget på en mycket lyckad 10-årsfest.