Halstrade pilgrimsmusslor med mango- & chilisalsa

Bjud på pilgrimsmusslor till förrätt, ihop med het mango- & chilisalsa och passionsfruktvinäger är de makalöst goda!

pilgrimsmusslasalsa

4 pers (förrättsport.)

12 st pilgrimsmusslor
havssalt
olivolja att steka i

Mango- & chilisalsa
1 mango
1 avocado
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
2 salladslök
1 schalottenlök
10 cm gurka
1 msk olivolja (gärna Merula eller Marqués de Valdueza)
1 tsk havssalt
1 tsk svartpeppar (gärna Tasmanie ur Gérard Vives´kollektion)
1 msk flytande honung
2 msk passionsfruktvinäger

Gör så här
Skala mangon och skär loss fruktköttet.
Dela och ta ur avokadon.
Skär mango, avokado och gurka i mindre kuber.
Finhacka vitlök, chili och salladslök.
Blanda samman mango, gurka, chili, vitlök, salladslök (inte avokadon, den blandar du i sist).
Rör ned olivolja, havssalt, peppar, flytande honung och passionsfruktvinäger.

Låt stå och dra i cirka en halvtimme.
Blanda i avokadokuberna.

Stek pilgrimsmusslorna i olivolja (cirka en minut på varje sida).
Salta efter behag.

Fördela pilgrimsmusslorna på varje tallrik, lägg en portion (ca 3 matskedar) salsa
på varje tallrik och garnera med passionsfruktvinäger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *