Sweet…

Jag är kär i en frestande, naggande god och farligt lockande liten pralin, nämligen Chokladfabrikens Lakritskola med havssalt. Var nyligen på japansk whiskyprovning med Stefan Karlsson och som avslutning fick vi prova denna ljuvliga skapelse till kvällens höjdpunkt, Nikkas 70th Anniversary 12-åriga Master blend. Snacka om perfect match! Kunde ju inte låta bli att prova chokladen ihop med några av de andra whiskysorterna men icke – funkade inte alls.

 Lyxigt underbara praliner

Älskar man som jag choklad är Chokladfabriken en given favorit. De skapar de mest utsökta praliner, tårtor, bakelser och annat som är farligt vackert för ögat och förödande frestande för oss med ett särskilt gott öga till choklad…

Andra pralinfavoriter är de med passionsfrukt, de med hallon och en ny kärlek, svartvinbärs – & mjölkchokladtryffeln, den är gudomlig. Jag gillar den där syrliga brytningen skarpt, den skapar en liten njutningsfylld smakexplosion i gommen – mums.

Tårtor & bakelser

Har du lyckats missa Chokladfabrikens butiker (tillverkningen sker på Renstiernas gata) uppmanar jag till ett besök – bums. Har du vägarna förbi Tokyo kan du även njuta av Chokladfabrikens godsaker i eleganta te- och chokladbutiken Leaf Storm, pralinerna är influgna från Stockholm. Osannolikt men glädjande nog sant.

Stans godaste praliner

Alla butikerna har förutom supersmarriga sötsaker även rasande trevlig personal!

Butiker:
Renstiernas gata 12, TELEFON 08 640 05 68
hitta dit
Regeringsgatan 58, TELEFON 08 22 91 10 hitta dit
Grevgatan 37, TELEFON 08 662 90 24 hitta dit

Öppettider
Mån-fre 10.00-18.30
Lördagar 10.00-17.00
Söndagar stängt

2 thoughts on “Sweet…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *