Underbar och älskad av mig

Vem? SMAK på Restaurangen – som vi bara älskar.

Mat som är riktigt grym och oemotståndligt ljuvlig rör mig till tårar. Larvigt? Kanske men helt sant. Nyligen åt jag och Erika oss igenom en 7-rättersmeny på SMAK på Restaurangen.

Menyn är ny sedan några veckor tillbaka och verkar så lovande att vi bara måste prova. Restaurangen fick höga poäng i årets White Guide och visst har de varit bra tidigare men nu – nu är varje rätt så genomtänkt och de vackert komponerade rätterna så spot on att jag för en gångs skull blir alldeles mållös.

Tre av dem (Soya, Tryffel och Ingefära) gör att jag bara smälter inombords. Erika säger – Mia, du gråter nästan, är allt ok? och ja, jag är långt mer än ok, lyckan är total för den infinner sig ändå så sällan. Känslan att det blir inte bättre än så här, total harmoni på tallriken och 100-procentig njutning.


Soya “Oeuf cocotte”, vit sparris, lantägg, grön chili (en klar favorit, måste provas!)


Tryffel “Ravioli”, murklor, äpple (underbart träffsäker kombination, tryffel, ramslök, äpplen, toppmurklor och en ravioli som bara smälter på tungan)


Chili “New style tempura” gambas, vitlöksgräs


Getost “”Chèvre chaud” lamm, tomat, pistou


Ingefära “Carpaccio” hjort, granatäpple, sojabönor (vildpepparn till är en riktig fullträff)


Koriander “Moules Marinières” blåmusslor, lime, kokos


Pepparrot “Bookmaker” oxrygg, brioche, senap


Sesam “Asian slaw” anka, papaya, vitlök


Wasabi “Burgare” tonfisk, tofu, chili


Lakrits “Fondant” choklad, gräddfil


Kardemumma “Sous vide” rabarber, vaniljglass

Sju smaker skall motsvara en trerättersmiddag. Jag hade varit nöjd även med fem för även om portionerna är av modell mindre blir man garanterat mätt.

Väljer du fem rätter rätter rekommenderar jag följande:
Soya, Tryffel, Ingefära, Chili, Lakrits

Orkar du sju – lägg till Sesam och Pepparrot eller en av dem plus ytterligare en dessert, Kardemumma.

Jag levererar olivolja, balsamico och peppar till Restaurangen och vet att de använder Merula i de flesta rätter, min balsamico Rosso och vildpepparn till Carpaccion. Partisk? Javisst, men spelar det någon roll? Inte det minsta, inte när allt som kommer ut från köket är himmelskt.

Servisen är som alltid oklanderligt uppmärksam och urtrevlig och Jonas Svensson med personal briljerar i köket. Det enda vi undrar när vi lämnar bordet är – får man ta kocken med sig hem?

Bjud dig själv och någon annan på en minnesvärd middagsupplevelse och gör det snabbt innan menybyte och sommaruppehåll.

SMAK på Restaurangen
Oxtorgsg 14
111 57  STOCKHOLM
Tel: 08-22 09 52 
www.restaurangentm.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *