Vildpeppar på menyn

Hört talas om vildpeppar? Smakat vildpeppar? Inte?? Spring då genast iväg och boka bord på SMAK på Restaurangen. Jonas Svensson & Co har skapat en hel rätt kring denna unika, grymt aromatiska och vilda peppar från Gérard Vives.

Vildpeppar (Voatsipérifery) från Madagaskar är den enda peppar i världen som växer helt vilt. Från lianens yttersta grenar plockas de sköra bären med största omsorg och försiktighet på 10-20 meters höjd. 10 kg färska bär ger endast 1 kg torkad vildpeppar. Smaken är frisk. Inte stark men väldigt intensiv och i doften anas en lätt ton av trä och med inslag av citrus, frukt och blommor.

Hos SMAK på Restaurangen får smaklökarna sig en rejäl kyss av vild och vacker peppar i rätten “Vildpeppar ”Dolmas” skogssvamp, lingon”

Härligt och mustigt när skogssvamp i dolme möter syrliga lingon, allt toppat med Voatsipérifery!

Restaurangens koncept där man plockar samman sina egna favoritsmaker är som skapt för mig som älskar att prova den smaken, och den och åh – den där, fast bara lite av varje…


Citrongräs ”Hot pot” ankdumpling, shiitake


Fänkål ”Bisque” kräftor, croquette


Koriander ”Crab cake” avokado, lime, chili


Pepparrot ”Caviar” forellrom, blini, syrad grädde


Sesam ”Negimaki” kalventrecôte, granatäpple


Yuzo ”Sashimi” pilgrimsmussla, tofu, soja


Roquefort ”Cheeseburger” brioche, fikon


Kaffe ”Irish Coffee” choklad, körsbär

Underbara smaker och vi kan inte få nog… men skynda dig att boka bord och en date med fröken Vildpeppar för snart byter man meny.

SMAK på Restaurangen
Oxtorgsgatan 14
111 57 Stockholm
Tel: 08-22 09 52
www.restaurangentm.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *