Om OLIOLI

Mia GustavssonMed asiatiskt ursprung och uppväxt på landet utanför Kalmar hamnade jag som 19-åring i Stockholm, som jag numera kallar hemma.

En del av mig är ändå fast rotad i den småländska myllan där jag växte upp med mammas långkok och mat som alltid lagades från grunden. På pappas släktgård slaktades grisar och nackades höns och som inbiten jägare försåg pappa familjens frysboxar med byten från skogen och älg, rådjur och hare var aldrig långt borta.

I den egna trädgården och på familjens marker skördades grödor som med stor entusiasm anrättades i mammas kök. Min uppväxt har präglat min inställning till naturligt odlade råvaror och min egen trädgård är full av härliga bär, frukter och grönsaker.

Jag har ett stort matintresse och älskar upptäckter och upplevelser inom den kulinariska världen. Min tro på att det goda och många gånger det enkla borde härska i köket är stark. Flera gånger hellre färre råvaror av riktigt bra kvalitet än motsatsen.

Efter många år inom yrken som alltid varit bara ett jobb längtade jag efter ett annat liv där yrket är förenligt med min stora passion för mat. Jag bytte bana helt och har idag, som delikatessimportör, en vardag där ingen dag är den andra lik, ett liv fyllt av spännande möten och fantastiska produkter.

Om OliOli

Det är en stor förmån och ett rent nöje att få jobba med hängivna, duktiga och sympatiska människor – bland producenter men framförallt kunder. Vi samarbetar enbart med småskaliga producenter som odlar och producerar sina varor med kärlek och omsorg.

Våra kunder är handplockade av den enkla anledningen att vi vill att de som säljer våra produkter skall förstå det gedigna hantverk som ligger bakom varje produkt och ha en känsla för produkten eftersom varje återförsäljare eller restaurang i sin tur är en förlängning av det budskap våra producenter och vi själva vill förmedla.

Bland våra kunder finns handlare i saluhallar, små delikatessbutiker och restauranger som alla delar vår filosofi om vad äkta kvalitet innebär. Vi finns i Stockholm men har kunder runtom i landet, från Luleå i norr till Ystad i söder.

Självklart vill vi att alla skall kunna njuta av delikatesserna i vårt sortiment men har gjort ett medvetet val att inte arbeta mot dagligvaruhandeln. Vår övertygelse är att för att en vara skall komma till sin fulla rätt krävs ett engagemang och en detaljkunskap bland personalen som vi vet många gånger kan vara svår att klara av i en större livsmedelsbutik.

För privatkunder som inte har en av våra återförsäljare i närheten finns ett komplement i form av vår e-butik. Vi levererar till hela landet och samarbetar med DHL som har utlämningsställen även på mindre orter.

Utöver importverksamheten håller vi olivoljeprovningar, företagsförsäljningar, medverkar vid olika evenemang och erbjuder företagsgåvor för leverans inom och utanför Stockholm.

Jag gillar
Nya, spännande bekantskaper
Laguiole…

Jag är omåttligt förtjust i
Känslan av att upptäcka att något – en maträtt, en plats eller en person är ännu mer än du hoppats på
Att blanda smaker – inte som i en komponerad rätt utan olika smakkombinationer i perfekt harmoni

Jag vill inte vara utan
Livsbejakande vardagslyx
Ännu fler fantastiska matupplevelser
Nya resmål

Jag klarar mig inte utan
Goda skratt – många och ofta!
Mina nära & kära, familj och vänner som jag inte för en sekund skulle byta bort
Inspirerande möten
Bra köksknivar
Min superfunktionella htc-lur som inte bara är en telefon, dator & GPS utan ibland även livräddare

Nästa resmål…
Toscana

Vi ses där ute!
Mia

Mia Gustavsson
Baggensviksvägen 3
132 36 SALTSJÖ-BOO
Tel: 08-715 27 15
Mobil: 0707-30 26 36
mia@olioli.se

seo packagespress release submissionsocial bookmarking services