Brunch på Bockholmen

Det som är skönt med ställen utanför stan är att de oftast inte är fullpackade med folk. Vi kommer till Bockholmen strax före 12, brunchen är öppen mellan 12-16 och har inga fasta sittningar. Skönt för då kan man bestämma sig för brunch samma morgon och slippa boka långt i förväg. Jobbigt bara om restaurangen är överbefolkad och man får lov att trängas med horder av andra brunchgäster.

När vi anländer är Bockholmens veranda halvtom men fylls snart på med hungriga gäster.

bockholmenute

Utsikten från terrassen är lantligt naturskön och det känns inte att man knappt lämnat stan.

Jag gillar öppna kök, här är luckan in mot köket öppen – faktum är att brunchen serveras i luckan. Så länge kön är kort flyter allt på fint och faten fylls på kontinuerligt och snabbt. Kockarna jobbar på bra, svarar vänligt på frågor kring rätterna – ytterligare en fördel med att servera buffén i luckan, utförlig information om den serverade maten kommer direkt från köket.

bockholmenlucka

Rätterna är inte så många men jag hävdar med bestämdhet att som vanligt går kvalitet före kvantitet. Här finns gravad lax i kuber, varmrökta laxfenor, rostad färskpotatis, marinerade champinjoner, couscous med grillade grönsaker, pocherade ägg, bbq-bakade revben, vårrullar, baconspett, brie med olivolja och balsamico och lite annat smått och gott. Se menyn här

bockholmenwarm

Kul och trevligt att servera såser, röror och annat semiflytande i glasburkar. Somligt av det varma kunde vara lite varmare, särskilt med tanke på att faten faktiskt har minimal färdväg från köket, men rätterna känns genomtänkta, enkla och lättillgängliga.

bockholmencold

Framåt tallrik nr 2 blir det lite trångt vid luckan och kön ringlar sig nästan ut till ytterdörren. Ett minus är att det bara finns en färdriktning, ibland när något av faten börjar sina och man vill vänta på nybrassat känner man bakomvarandes tallrik peta en i ryggslutet och drivs då framåt och bort från det som komma skall. Inte helt optimalt men kanske inte något jätteproblem för andra gäster men vi upplevde det som smått stressande.

bockholmenbrod

Baguetter och hårt bröd från Solmarka, som jag inte tröttnar på trots hård representation på krogarna.

bockholmenplate

Min tallrik nr 1, det blev en till – dock lite reducerad med det jag gillade bäst = champinjonerna, rostade potatisen, laxkuberna och det pocherade ägget.

bockholmendessert

Nä, det är inte ett anfall av nyttig-mitt-i-all-brunchfrossa från min sida. Jag har tagit av allt dessertbordet hade att erbjuda. Blandad frukt, puffat chokladris, inkokta rabarber & jordgubbar, brownies, rårörda hallon, blåbär, björnbär och lingon.

Känns ju oerhört hälsosamt jämfört med vad andra bruncher lockar med och man blir inte sådär storknande mätt som efter vissa helgbruncher där man nödvändigtvis skall smaka av alla desserter som bjuds. Dock känner jag mig lite halvbesviken för när jag brunchar vill jag i alla fall ha möjligheten att frossa i syndigt kaloristinna bakverk och läckerheter. Det bästa är ju att man då kan ta av allt – om inte annat bara för att det är vackert, äta hur mycket eller lite man vill och därefter sprickfärdig krypa till bilen.

bockholmenview

Totalbetyget för Bockholmens brunch blir 3 av 5. Stort plus för miljön, öppna köket och vissa av rätterna. Minus för trång och svårtillgänglig buffékö och vissa halvvarma rätter.

Jag inser att det är svårt att leva upp till (enligt mig) förebilden för alla bruncher. En bra dag – och jag har bara upplevt sådana där, är Aquavit´s brunch oslagbar och kan inte jämföras på samma dag som någon annan men Bockholmen vinner på det fantastiska läget och trevlig köks- och servispersonal.

Parkering finns innan du går över bron till Bockholmen. Missa inte att lägga i pengar, tror det kostar varje dag och parkeringsvakterna duggar tätt i området får vi höra av andra bilägare när vi anländer. Ta med både mynt och olika kort för automaten betedde sig lite speciellt vid vårt senaste besök.

Bockholmens brunch är öppen kl. 12-16 lördag och söndag och kostar 225 kr för vuxna och 95 kr för barn.
Mer info om Bockholmen

2 thoughts on “Brunch på Bockholmen”

  1. Ser trevligt ut – schysst miljö. Saknar att kunna äta en bra brunch i Linköping.

    Lite extra kul inlägg eftersom jag känner “den långe kocken”! =)

  2. Ja, ligger superfint nära vattnet… Har ni inga schyssta brunchställen i Linköping alls? Har ni några bra restauranger då?
    Aha, ja han är trevlig. Må så gott 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *