Danyel Couets Paris – love it…

Bered dig på att bli förförd och drömma dig bort – eller sluta drömma och boka plats på första bästa Parisplan!

Danyels Couets Paris är en av de snyggaste, läckraste och mest aptitliga mat/kokböcker jag förlorat mig i. Jag vill kliva in i varje sida, laga & äta den inbjudande maten och förflytta mig till miljöerna – nu!!

Danyels livslånga kärlek till det franska köket grundlades i hans farmors parisiska kök. Följ med på en resa genom åtta kvarter och lika många kök där recept med inspiration från dessa varvas med grymt snyggt foto och personliga och initierade skildringar.

Har du vandrat Paris gator känner du igen dig i Danyel Couets kulinariska guidning genom de judiska Marais-kvarteren, via de afrikanska marknaderna i La Goutte d´Or och besöken hos stans många bistros.

Måste dela med mig – en försmak av lustfyllt franskt frosseri…


Bouillabaisse, Fisk- & skaldjursgryta


Agneau Provenςal, lammrostbiff med getost och bönsallad


Parfait au coco et au citron vert, kokos- och limeparfait med jordgubbar

Allra bäst är de kokböcker där man utan tvivel kan känna att personen bakom har en genuin passion för innehållet. Danyel Couets Paris får högsta betyg för en stark röd tråd, för den äkta förmågan att förmedla kärleken till det parisiska köket, en snygg helhetsupplevelse – och inte minst varierade och urgoda recept.

Sugen? En bok som är så här underbar var jag bara tvungen att ta in och sälja i min e-butik. Köp den på olivoljor.se eller om vi ses någonstans där jag säljer boken.

Bon appetit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *