Jordärtskockor är en favorit, med sin milda och nötiga smak är de ett bra alternativ till potatis. Jättegoda rostade i en sallad och så har de en fantastisk konsistens.
4 personer
Ingredienser
800 g jordärtskockor
1/2 dl fin olivolja (gärna Merula eller Marqués de Valdueza)
1 knapp näve fransk dragon
1 msk flytande honung
salt
nymald svartpeppar (gärna Gérard Vives fantastiska pepparsorter)
Gör så här
Sätt ugnen på 180°.
Skölj och skala jordärtskockorna.
Koka dem halvmjuka i lättsaltat vatten.
Lägg jordärtskockorna i en ugnsfast form.
Ringla över olivolja, honung och dragon.
Salta och peppra efter behag.
Låt stå inne i cirka 20 minuter eller tills de är genombakade och gyllenbruna.
Servera i en sallad eller till en kötträtt.
Jag är också förtjust i jorärtskockor. Att rosta dem i ugn med honung och dragon låter fantastiskt!
Hej!
Ja, pröva dem – det är kanongott!
🙂
Det både ser gott ut och låter fantastiskt gott! I synnerhet som både jordärtskocvkor och dragon är två bland mina favoriter. Att rosta är nog det enda jag inte prövat med just jordärtskockor. Måste också tipsa om att rosta brysselkål, om du inte redan prövat. Det är fantastiskt gott, gärna med timjan!
Yes! Det är smaskens 🙂 måste prova brysselkål, tack för tipset!
Tack för recepttipset – det måste testas i kväll!! Jag har just upptäckt jordärtskockan och är jätteförtjust i smaken. Honung och dragon till det kan inte bli fel! 🙂
Potatisgratäng med hälften jordärtskocka/hälften potatis blir suveränt gott tycker jag!
Hej Åsa,
Hoppas de blev lyckade 🙂
Håller med, jordärtskocka + potatis = mumma!