Efterlyses – bartender/drink på Berns

Tänk dig följande – du har i baren på Berns bett om att bartendern skall blanda till en drink på Absolut Ruby Red. Han skakar fram något av det godaste du druckit på år och dag.

När du någon vecka senare återvänder för att sörpla i dig av samma gudomliga dryck jobbar förstås inte denne bartender.

Sist frågade vi om innehållet men antecknade bara i det något suddiga minnet och har vid det här laget inte en aning. Nu tänkte vi att – hur svårt kan det vara och bad förste bäste?.. blanda till något liknande efter beskrivning.

berns_rubyred1

Försök 1. Nix, inte tillnärmelsevis lik den drink vi vill ha kopierad.

Till saken hör ju att Berns har ett antal olika barer. Vi minns någorlunda utseendet på nämnde bartender och efter att ha kollat alla barerna är vi ganska säkra på att han inte jobbar. Vi prövar då med ny bar och ny kille.

berns_rubyred2

Försök 2. Något bättre men fortfarande inte lik och inte heller riktigt god, för mycket mynta och is den här gången.

berns_rubyred3

Försök 3. Nja, får nog lov att konstatera att bartendern från sist lyser med sin frånvaro och att vi i kväll får nöja oss med halvgoda drinkar.

Vi gick till slut över till väl beprövade Strawberry Daiquiri och den var som den skulle.

Om du jobbar i baren på Berns och minns oss från cirka två veckor tillbaka – vi var ett sällskap som beställde typ 12 Ruby Red-drinkar – hör av dig! Vi vill ha mer…

2 thoughts on “Efterlyses – bartender/drink på Berns”

  1. receptet du/ni letar efter är 3cl ruby red, 1cl peach, 2cl citron, 2cl socker,4cl tranbärsjuice. Skakas och silas i highballglas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *