Green Matmarknad – nytt matmecka i saluhallstappning

Den 27:e januari slås portarna till Malmös nya mattempel, Green Matmarknad, upp. I Twisted Torso-gallerian invid Turning Torso i Västra Hamnen öppnar Daniel Waidzunas en 2 600 kvadrat stor matmarknad med saluhallskänsla. Grundtanken är att ge alla möjligheten att shoppa miljösmart, råvaror i säsong, närproducerat och kvalitetsmedvetet.

Färsk fisk, välhängt kött, grönsaker, frukt, chark och en mängd andra kvalitetsvaror samt en av landets längsta delidiskar kommer fresta besökaren att shoppa för vardag och fest. Man satsar på bra matvaror, gärna närproducerat men alltid av bästa kvalitet. I anslutning till matmarknaden kommer att finnas en restaurangverksamhet som innefattar restaurang, café och deli. Kökschef Johan Rosengren kommer tillsammans med ett tiotal kockar att erbjuda vällagad mat av råvaror från matmarknaden. Man tror på minimalt svinn då man arbetar mot målet att ingen mat från matmarknaden skall gå till spillo utan användas i restaurang- och deliverksamheten.

Paul Svensson är Greens matinspiratör. Paul kommer att ha ett fysiskt demokök mitt i matmarknaden.
Pauls Kök är även ett forum med huvudsyfte att förenkla och inspirera i vardagen genom ökad kunskap och tillgänglighet av bra utrustning, produkter, matkassar och recepthjälp. Matkassar i form av genomtänkta måltidslösningar kommer att erbjudas. Handla hem din matkasse och lägg endast 15 eller 30 minuter av din tid på måltiden, enkelt, snabbt och gott.

OLIOLI har nyligen startat samarbete med Pauls Kök. Förutom att Paul är en av landets främsta kockar delar vi hans passion för bra råvaror och produkter av bästa kvalitet. Mer information om vårt samarbete kommer inom kort.

Paul Svensson - Greens matinspiratör Fotograf Jacob Fridholm

Besök Green Matmarknad i Twisted Torso-gallerian och låt dig inspireras av äkta matglädje!

Green Matmarknad
Västra Varvsgatan 42
211 15 Malmö
www.greenmatmarknad.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *