I min trädgård just nu

Ibland är lycka att kunna gå ner i trädgårdslandet och dra upp sina egna knölar. Jag menar ju då förstås mina alldeles egna nyuppkomna potatis. Har satt olika sorter men Fakse är den sort som blommade först och nu kunde jag inte hålla mig längre så jag grävde fram några små till medelstora rackare.

potatisegna

Så mjälla att skalet bara trillar av när man rör vid dem. Jag kokade dem lätt och stekte ihop med lök från mammas land. Enkelt men ack så smarrigt.

potatisegnafried

Är det inte guld värt att kunna öppna dörren och hämta in sina egna tomater? Jag har odlat körsbärstomater som är översållade med små röda läckerheter, bara att plocka och käka rakt av.

tomateregna

Så har jag fått en massa röda vinbär på vinbärsbusken också. Är inte min favorit men jag tänkte göra gelé – och sedan är de dekorativa på kakor…

vinbaregna

2 thoughts on “I min trädgård just nu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *