Josefina – bästa sommarstället

Sommaren skall avnjutas i gott sällskap, med goda viner och grym mat på bordet. Mitt tips – fixa sällskapet och boka bord på Josefina. Låt sedan personalen ta hand om resten, det gör de utmärkt. Köket levererar oklanderligt och servisen känns som om de är där bara just för dig.

Pilgrimsmusslor Sashimi med avrugakaviar, yuzu sauce, endivesallad och äpple.

Hejdlöst vackert och oerhört gott, pilgrimsmusslan smälter i gommen, pigg och frisk syra med perfekt tärnade små äppeltärningar och ett lätt sting av chili.

Oxfilécarpaccio med parmesan, citrus &  tryffelsalsa, ruccola och tomat. Vi njuter av lövtunn carpaccio med välbalanserade smaker så gott, så gott.

Josefina´s grillplateau – 1/2 färsk Maine-hummer, oxrygg, lammracks, halstrad tonfisk. Serveras med bearnaisesås, mojo rojo, potatisgratäng, tomat- & ruccolasallad, grillad sparris, haricots verts & sidfläsk.

Låter det som mer än du orkar? Kanske, men är du hungrig slinker varenda bit ner – jag lovar. Allt är lagat till perfektion och min personliga favorit är tonfisken som är fantastisk.

Vad avslutar den perfekta sommarmenyn bättre än en tallrik Gino? Josefina gör sin med blåbär, ljuvlig…

Choklad i alla former är aldrig fel, Josefina´s chokladtårta med lättvispad grädde är smarrig.

I trevligt sällskap rinner tiden iväg och snart är vi sista sällskapet att lämna restaurangen. Kunde suttit kvar några timmar till för här trivs vi, på stans bästa sommarläge med vajande palmer och vidsträckta terrasser behöver man inte ens längta till sydligare breddgrader.

Josefina
Galärvarvsvägen 10 (Djurgården)
115 21  STOCKHOLM
08-664 10 04
www.josefina.nu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *