Matig och god pastasallad med grillad kyckling och knaperstekt torkad korv, här franska saucisson sec.
4 personer
Ingredienser
500 g pasta (Mancino Orecchiette)
1 knippe grön sparris
4 st kycklingfiléer
10 st körsbärstomater
ca 10 tunna skivor saucisson sec (eller annan torkad korv)
Kycklingmarinad
1/2 kruka timjan
3 msk flytande honung
3 msk balsamico (Verrini Munari Rosso)
3 msk Extra Virgin olivolja (Ennio Bonsaver)
salt
rosépeppar (gärna Gérard Vives´ Baies roses, Madagaskar)
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda samman honung, olja, balsamico, timjan, salt och peppar.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form.
Häll blandningen över kycklingen och sätt in i ugnen i cirka 30 minuter eller tills filéerna är klara.
Sås
2 dl creme fraiche (kokbar)
1/2 kruka timjan
salt
peppar (gärna Gérard Vives´ Tasmanie, svartpeppar)
1 tsk balsamico (Verrini Munari Rosso)
Gör så här
Värm creme fraiche på medelsvag värme.
Tillsätt övriga ingredienser.
Låt puttra på svag värme i cirka 5 minuter.
Låt svalna något.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Ta av undre delen på sparrisen, koka dem al dente.
Skär korven i tunna skivor och dela varje skiva i två delar.
Stek dem på medelhög värme tills de är knapriga.
Dela körsbärstomaterna.
Låt kycklingfiléerna svalna något.
Skär dem i centimetertjocka skivor.
Lägg pastan i ett större uppläggningsfat.
Blanda med kycklingen, sparrisen, såsen, korven och tomaterna.
Salladen serveras medelvarm eller ljummen.