Så vill vi ha den – luncha oklanderligt på Smak på Restaurangen

restaurangenlunch_matsal

Det vilar ett energiskt lugn över matsalen. Vi kommer tidigt, 11.30, är nästan de första lunchgästerna och tas emot av den vänliga och alltid tillmötesgående personalen.

Vårt förra kvällsbesök på Smak på Restaurangen var väldigt lyckat och när jag nu skall träffa min gamla chef och goda vän U väljer vi att inta lunchen här.

Matsalen fylls snabbt och kring borden återfinns både affärsfolk, lunchande kolleger och bredvid oss far med femårig dotter – med andra ord en schysst gästmix.

Lunchmenyn består av affärslunch (1, 2 eller 3-rätters), två lunchrätter för dagen och två fasta lunchinslag. Vi rekommenderas att välja den ångade koljafilén som tydligen skall vara bra.

Jag är inte orolig, många lunchkrogar misslyckas med sina fiskrätter – främst på grund av tidsaspekten men jag är säker på att just det här köket inte kommer att göra det. Så – fisk blir det, för båda.

 restaurangenlunch_kolja

Ångad koljafilé med dijonhollandaise, sockerärter och kokt potatis.

Det är långt ifrån alltid man kan förvänta sig en riktigt god lunch, även på annars bra ställen. Smak på Restaurangen levererar – med besked. Allting, från den perfekt tillagade koljan till hollandaisen som är utmärkt och oklanderliga potatis & ärter gör oss glada och jag blir lycklig av denna fullträff.

En restaurang som hellre vill kalla sina rätter smaker och strävar efter att framhäva varje råvaras karaktär behöver kunna leva upp till sitt koncept. I min bok gör man garanterat det.

Vi kom tidigt men blir kvar till sent, sällskap kommer och går men den rara servisen försäkrar oss om att det går bra att sitta hur länge vi vill. Servispersonalen är förutom ett grymt kök en god anledning till ett besök på Smak på Restaurangen. Uppmärksamma, supertrevliga och alltid vänliga gör de oss nöjda och glada. När både kök och servis levererar blir det inte bättre!

restaurangenlunch_entre

Spana här och erkänn sedan att du är sugen på ett besök.

restaurangenlunch_bar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *